Picture by Sarawak Public Communications Unit via Borneo Post

Premier Sarawak nafi anak bakal ambil alih MyAirline

author
0 minutes, 48 seconds Read

KUALA LUMPUR: Premier Sarawak, Abang Johari Openg menafikan laporan media ini yang mengaitkan anaknya, Abang Abdillah Izzarim, sebagai bakal pelabur baharu MYAirline Sdn Bhd (MYAirline).

Syarikat penerbangan itu pada semalam mengumumkan untuk menggantung operasinya disebabkan masalah kewangan.

Abang Johari berkata, spekulasi media itu berkemungkinan timbul ekoran kehadiran Abang Abdillah dalam satu sesi dialog syarikat di Kuala Lumpur baru-baru ini.

“Tak…(sebenarnya) apa yang berlaku ialah anak saya ke sana bersama kawannya dan beliau pada waktu itu ada dialog syarikat. Oleh itu, mereka (media) membuat spekulasi itu setelah nampak kehadirannya.

“Anak saya jadi serba salah. Hendak berjalan (bergerak) pun susah, semua (pergerakannya) diperhatikan orang. Bagi saya, ini tidak adil.”

Pada masa sama, Abang Johari turut menolak spekulasi MYAirline mungkin menjadi syarikat penerbangan milik Sarawak, sambil beliau menegaskan kerajaan negeri masih menumpukan usaha rundingan bagi pengambilalihan MASWings yang juga anak syarikat Malaysia Airlines Berhad.

“Kita fokus dengan (pengambilalihan) MASWings. Usaha itu sedang dalam proses perbincangan sekarang…ianya lebih kepada perincian butiran. Hanya itu saja.”

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *