Tony Fernandes dinobat sebagai ‘APAC CEO of The Year’ daripada Airline Economics Aviation 100

author
1 minute, 1 second Read

KUALA LUMPUR: Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Capital A Bhd, Tan Sri Tony Fernandes dinobat sebagai ‘Ketua Pegawai Eksekutif Terbaik Asia Pasifik’ pada majlis Anugerah Aviation 100 Asia Pasifik 2023 oleh Airline Economics di Singapura.

Majlis anugerah itu diadakan di luar persidangan Airline Economics Growth Frontiers Asia Pasifik, yang dihadiri kira-kira 700 profesional penerbangan.

Pengerusi Eksekutif Capital A, Datuk Kamarudin Meranun berkata, pencapaian hebat ini mencerminkan usaha keras, ketabahan dan dedikasi seluruh kru dan kakitangan Capital A.

“Pengiktirafan ini tiba pada waktu yang sangat wajar ketika industri mula bergerak cergas semula, membangun dan berkembang selepas pandemik COVID-19, dan menyerlahkan nilai yang kami sampaikan kepada pelanggan kami sebagai kumpulan perkhidmatan penerbangan dan perjalanan kos rendah yang dipacu nilai.

“Melangkah kehadapan, kami akan meneruskan misi kami dalam menyediakan pengalaman yang tiada tandingan kepada pelanggan kami sambil terus memberi sumbangan positif kepada ekonomi dan industri, di peringkat serantau dan melangkau darinya,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Undian bagi penganugerahan ‘Aviation 100’ adalah proses menyeluruh dan komprehensif yang meliputi sepanjang tahun, yang terdiri daripada undian yang khusus kepada setiap aspek.

Diundi oleh pakar industri, termasuk syarikat penerbangan, pemberi pajak, bank, firma guaman dan pihak berkepentingan utama yang lain, tinjauan industri tahunan oleh Airline Economics itu mengiktiraf dan meraikan pemimpin industri yang paling cemerlang.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *