Datuk Ahmad Nazim letak jawatan ketua eksekutif LTAT

author
0 minutes, 49 seconds Read

KUALA LUMPUR: Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) mengumumkan Datuk Ahmad Nazim Abd Rahman melepaskan jawatan sebagai ketua eksekutif pada 31 Januari 2024.

Pengunduran Nazim berlaku kurang dua bulan selepas rombakan Kabinet menyaksikan pelantikan Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin sebagai Menteri Pertahanan, menggantikan Datuk Seri Mohamad Hasan.

Nazim dilantik sebagai ketua eksekutif pada Jun 2021.

Pengerusi LTAT Jeneral Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor berkata Ahmad Nazim adalah sebahagian daripada pertumbuhan dan kejayaan LTAt.

“Kami memuji usaha beliau dalam memastikan LTAT dan kepentingan pemegang kepentingannya, khususnya penyumbang, bukan sahaja terpelihara, tetapi juga akan terus berkembang.”

“Kami mendoakan yang terbaik untuk beliau dalam usaha masa depannya. Semasa kami memulakan pencarian ketua eksekutif baharu, kami kekal fokus untuk melaksanakan keutamaan strategik kami dan menyampaikan nilai,” tambahnya.

Di bawah kepimpinan Ahmad Nazim, organisasi itu mencapai pencapaian penting, termasuk pelancaran Pelan Strategik LTAT 2023-2025.

Visi strategiknya dan komitmen yang tidak berbelah bahagi mendorong LTAT ke arah menjadi dana simpanan yang mampan.

Susulan itu, Mohamed Affandi berkata LTAT kini sedang mencari CEO baharu.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *