PHOTO FMT

Subahat luka perasaan agama lain, tiga pengarah syarikat mengaku tak bersalah

author
0 minutes, 51 seconds Read

SHAH ALAM: Tiga pengarah Syarikat Xin Jian Chang Sdn Bhd mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini atas pertuduhan bersubahat melukakan perasaan agama orang lain dengan membekalkan stoking tertera kalimah Allah di kedai serbaneka KK Mart.

Kesemua tertuduh yang juga anak-beranak iaitu Soh Chin Huat, 61, isterinya, Goh Li Huay, 62, dan anak mereka Soh Hui San, 36, membuat pengakuan itu selepas semua pertuduhan dibaca di hadapan Hakim Muhamad Anas Mahadzir.

Mengikut kertas pertuduhan, mereka didakwa bersubahat sengaja melukakan perasaan agama orang Islam dengan mempamerkan stoking bercetak kalimah Allah di rak pameran jualan yang dilihat oleh seorang lelaki berusia 32 tahun.

Kesalahan itu didakwa dilakukan di KK Supermart & Superstore Sdn Bhd, Bandar Sunway, pada jam 6.30 pagi, 13 Mac lalu.

Pendakwaan dibuat mengikut Seksyen 109 Kanun Keseksaan yang dibaca bersama Seksyen 298 kanun sama yang membawa hukuman penjara maksimum setahun atau denda atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.

Pendakwaan diketuai Masri Mohd Daud manakala tertuduh diwakili peguam Lau Yi Leong.

Muhamad Anas membenarkan ikat jamin RM10,000 bagi setiap seorang dan menetapkan 29 April depan sebagai sebutan semula kes. – FMT

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *