Perodua Axia E 2023 menawarkan harga serendah RM22,000

0 minutes, 46 seconds Read

Hari ini, Perodua secara rasmi mengumumkan ketibaan model kereta yang paling murah dalam pasaran, iaitu Perodua Axia E bertransmisi manual dengan harga bermula dari RM22,000 (atas jalan tanpa insurans).

Disasarkan untuk golongan berpendapatan rendah, Axia E diperakui dengan penarafan 4 bintang ASEAN NCAP oleh Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS).

Sejak dilancarkan pada tahun 2014, Perodua telah berjaya merekodkan pendaftaran sebanyak 606,756 unit Axia termasuklah model Axia seba baharu yang dilancarkan pada Februari 2023.

Perodua menyasarkan jualan Axia E MT sebanyak 1,500 unit sebulan.

Menurut Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua, Dato’ Sri Zainal Abidin berkata, “Perodua Axia E telah diuji dan terbukti dalam pasaran sejak bertahun-tahun, dan kami percaya varian ini akan memenuhi peranannya bagi memberikan peluang kepada pemilik motosikal untuk memiliki kereta baharu

“Berdasarkan perbincangan kami dengan institusi-institusi kewangan tempatan, kami mendapati pembeli hanya perlu membayar RM300/bulan untuk kos sewa beli Axia E. Ini adalah sama dengan kos yang perlu dibayar untuk pembelian motosikal baharu,” ujarnya lagi.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *