Artroniq sedang siasat punca turun naik harga saham

author
1 minute, 27 seconds Read

Artroniq Berhad, pesaing utama di Pasaran ACE, sedang menyiasat dengan teliti faktor-faktor yang menyumbang kepada turun naik harga saham baru-baru ini dan akan memastikan pihak berkepentingan dimaklumkan dengan sewajarnya.

Syarikat itu, meyakinkan pihak berkepentingan tentang kestabilan syarikat itu operasi dan pertumbuhan yang berterusan sebagai menjawab kepada turun naik harga saham baru-baru ini seperti yang dinyatakan oleh Bursa Malaysia Securities.

Pengurusan Artroniq dalam satu kenyataan menegaskan, syarikat sedar akan kebimbangan pihak berkepentingan mengenai harga saham.

“Kami menyedari kebimbangan pihak berkepentingan kami mengenai harga saham kami. Yakinlah, inisiatif strategik kami dalam sektor utama seperti semikonduktor dan kenderaan elektrik, termasuk kerjasama kami dengan United E-Motor, semakin maju.

“Kami komitmen terhadap inovasi dan kemampanan dalam landskap teknologi Malaysia kekal teguh,” katanya.

Sementara itu, syarikat turut menekankan bahawa operasi perniagaan kekal tidak terjejas.

Bidang perniagaan teras Artroniq, termasuk teknologi semikonduktor, pemasangan kenderaan elektrik dan inovasi blockchain, terus beroperasi seperti biasa.

Malah, sektor-sektor ini semakin maju seperti yang dirancang, menggariskan komitmen Syarikat terhadap inovasi mampan dan kepimpinan teknologi.

Terbaru, terdapat perkembangan positif di anak syarikat Artroniq Berhad, Artroniq iTech Sdn Bhd, yang melibatkan penglibatan penting dalam industri Kenderaan Elektrik (EV).

Pemasangan dan kemasan produk termaju dalam sektor EV sejajar dengan komitmen strategik Syarikat untuk menerajui kemajuan dalam penyelesaian mobiliti yang mampan dan mesra alam.

Selain itu, Artroniq secara aktif mengambil bahagian dalam perkongsian terkenal dalam domain teknologi blockchain, menyumbang kepada penyelesaian inovatif dalam transaksi digital dan keselamatan siber. Usaha ini mengukuhkan lagi kedudukan Artroniq sebagai pelopor dalam teknologi.

Sementara itu, kerjasama dengan United E-Motor, yang ditandai dengan kejayaan pelancaran motosikal elektrik mereka di Malaysia, adalah bukti dedikasi Syarikat terhadap mobiliti bandar yang mampan.

Usaha ini bukan sahaja memperkenalkan pilihan pengangkutan mesra alam termaju kepada pasaran Malaysia tetapi juga menyokong matlamat bercita-cita tinggi negara untuk mencapai neutraliti karbon.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *