Dri kiri, Nelson Goh, Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif Legacy Credit dan Dato’ Victor Hoo, Pengerusi Eksekutif Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif VCI Global

Legacy Credit beli saham lebih 5% dalam VCI

author
1 minute, 23 seconds Read

KUALA LUMPUR: Legacy Credit Sdn Bhd, sebuah entiti yang diiktiraf dalam sektor perkhidmatan kewangan, mengumumkan pelaburan yang besar melebihi 5% pegangan melalui penempatan persendirian dalam VCI Global Terhad (NASDAQ: VCIG) (“VCI Global”).

Kumpulan itu berkata, di bawah perjanjian peletakan saham ini, Legacy Credit akan melabur $2.5 juta dalam VCI Global.

Ini menjadikan Legacy Credit sebagai pemegang saham yang besar, mencerminkan komitmen strategiknya untuk meningkatkan penyelesaian kewangan dan mengembangkan pengaruhnya di seluruh rantau ASEAN.

VCI Global, yang terkenal dengan kepakarannya dalam Kewangan Korporat, mempunyai rekod prestasi yang terbukti dalam memudahkan PKS dalam mencapai penyenaraian Nasdaq.

Perkongsian ini dijangka memanfaatkan rangkaian kewangan Legacy Credit yang teguh dan kehebatan teknikal VCI Global untuk memupuk pertumbuhan ekonomi dan inovasi yang besar.

Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Legacy Credit, Encik Nelson Goh mengulas, “Pelaburan penting kami dalam VCI Global adalah lebih daripada usaha kewangan; ia adalah pakatan strategik.

“Dengan langkah ini, kami menyasarkan untuk menggabungkan keupayaan VCI yang dihormati dengan pendekatan inovatif kami untuk membuka laluan baharu bagi PKS ASEAN di platform global seperti Nasdaq,” katanya.

Sementara itu, Pengerusi Eksekutif Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif VCI Global, Dato’ Victor Hoo menyatakan, pihaknya mengalu-alukan Legacy Credit sebagai pelabur yang dihargai dan keyakinan mereka terhadap VCIG menggariskan kebolehpercayaan serta potensi pelaburan kami.

“Pelaburan Legacy Credit akan meningkatkan perniagaan kami, mempercepatkan pertumbuhan kami trajektori, dan memacu nilai jangka panjang untuk pemegang kepentingan kami, menunjukkan komitmen kami untuk pertumbuhan syarikat selanjutnya,” katanya.

Pelaburan strategik ini menandakan kejayaan untuk Kredit Legacy, menonjolkan komitmennya untuk memudahkan peluang ekonomi yang lebih luas dan meningkatkan portfolio perkhidmatan kewangannya.

Melalui kerjasama ini, Legacy Credit menyasarkan untuk meneruskan visinya untuk menyampaikan penyelesaian inovatif yang memenuhi keperluan perniagaan yang berkembang di ASEAN dan seterusnya.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *